ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

Η ψυχική ευεξία μάς επιτρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις φυσικές μας λειτουργίες, όπως τα συναισθήματα, τη λογική σκέψη και την επικοινωνία, να συνδεόμαστε και να αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους γύρω μας, καθώς και τις κινήσεις του σώματος, τις συνήθεις πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες και να διαχειριζόμαστε το άγχος.
Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για την ψυχική ευεξία και τη σχέση της με τη Δίαιτα Μίμησης Νηστείας του ProLon.

Τι είναι η ψυχική ευεξία;

Η ψυχική ευεξία είναι «η πηγή που μας βοηθά να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε, να συνδεόμαστε και να λειτουργούμε»1.

Ο πολύπλοκος και συναρπαστικός μηχανισμός του μυαλού μας μάς επιτρέπει να ενεργούμε σύμφωνα με τη λογική, διαφορετικά από τα ζώα, και να εξισορροπούμε την ορθολογική σκέψη με το αρχέγονο ένστικτο. Χάρη σε αυτή την ισορροπία είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε και να διαχειριζόμαστε διάφορες καταστάσεις πιο ολοκληρωμένα. Τις περισσότερες φορές έχουμε συνείδηση του τι κάνουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή, γνωρίζουμε σε τι αποτέλεσμα θα οδηγήσει αυτή η συμπεριφορά και μπορούμε ακόμα και να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα από διαφορετική οπτική γωνία.

Γιατί είναι σημαντική η Ψυχική Ευεξία;

Το μυαλό μας επιτρέπει να συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητα και να αναλογιζόμαστε τις πράξεις μας προκειμένου να βελτιώσουμε τον τρόπο που ενεργούμε και κοινωνικοποιούμαστε στο μέλλον.
Η ψυχική ευεξία είναι σημαντική ώστε να είμαστε παρόντες και πρωταγωνιστές της ζωής μας. Εάν οι άνθρωποι αισθάνονται πνευματική εγρήγορση, είναι καλά και χαλαροί, έχουν τον έλεγχο των λειτουργιών τους, τότε έχουν και τον έλεγχο του εαυτού τους. Η ψυχική ευεξία μάς επιτρέπει να απολαμβάνουμε έντονα την κάθε στιγμή, επειδή είμαστε απλώς συγκεντρωμένοι στην ίδια τη στιγμή και στο πώς μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αυτήν και τον περιβάλλοντα κόσμο, δεν μας εμποδίζει τίποτα άλλο.

Ο χειρότερος εχθρός της ψυχικής μας ευεξίας είναι το άγχος. Αν αφήσουμε το άγχος και τις συναφείς κακές σκέψεις να μας επηρεάσουν, δεν θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε παρόντες και να ζήσουμε πλήρως τις εμπειρίες μας.
Οι περίοδοι άγχους διαρκώς ελλοχεύουν, το σημαντικό είναι να βρούμε κάποιες απλές λύσεις για να αποστασιοποιηθούμε από αυτές με σταθερό και καθημερινό τρόπο.

Ποιες είναι αυτές οι λύσεις; Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο.

Ψυχική ευεξία. Μερικές συμβουλές για εσάς

Ακολουθούν 3 απλές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας για την ψυχική σας ευεξία:

  1. Κάντε διαλείμματα ή παύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξισορροπήστε τη βιασύνη με στιγμές ξεκούρασης.
  2. Κοιμηθείτε 7-8 ώρες και απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές όσο κοιμάστε.
  3. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τόσο το σώμα σας όσο και την ψυχική σας ευεξία. Θρεπτικά συστατικά όπως το σπανάκι και οι ξηροί καρποί, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη και τη γενική σας συγκέντρωση!


Ψυχική ευεξία και η δίαιτα μίμησης της νηστείας ProLon

Χάρη στη μελετημένη επιλογή και βαθμονόμηση προϊόντων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, οι 5 ημέρες της δίαιτας μίμησης της νηστείας ProLon σας δίνουν ένα διάλειμμα από το πνευματικό βάρος λόγω άγχους και σας επιτρέπουν να έχετε καλύτερη συγκέντρωση στις καθημερινές σας δραστηριότητες και να ανακτήσετε πλήρως την πνευματική σας ευεξία και διαύγεια. Οι υγιεινές τροφές ProLon στηρίζουν την ψυχική ευεξία και υγεία και σας βοηθούν να νιώσετε πιο ανάλαφροι, πιο ενεργητικοί και πιο συγκεντρωμένοι.
Ανακαλύψτε περισσότερα για τα οφέλη της δίαιτας μίμησης της νηστείας ProLon και πώς μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας ευεξία με υγιεινά τρόφιμα και δίαιτα διαλείπουσας νηστείας!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (Global Wellness Institute), «Τι είναι η ψυχική ευεξία», 2020, Ψυχική ευεξία - Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (Mental Wellness - Global Wellness Institute)


ProLon® 5 ημερών
από €199,00
Σετ Νηστείας ProLon Reset - 1 Day
από €49,00
ProLon® Fasting Shake (14 φακελάκια) NEO
€69,00
ProLon® Nutrition Bar
€39,00
Έκπτωση
ProLon® Longevity Spread
από €11,90 Κανονική τιμή €47,60