Διαλείπουσα νηστεία (ΑΝ)

Εξερευνήστε τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία του IF.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές δίαιτες που απαιτούν συχνά μια δραματική αλλαγή στο τι τρώτε, η διαλείπουσα νηστεία μετατοπίζει την εστίαση στο πότε τρώτε.

Είναι ένας τρόπος να προγραμματίζετε τα γεύματά σας σε μια προσπάθεια να επιταχύνετε τον μεταβολισμό και να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους και καύσης λίπους. Με ένα αυξανόμενο τμήμα του πληθυσμού που υποστηρίζει τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία της διαλείπουσας νηστείας, περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε αυτή τη διατροφική προσέγγιση για όχι μόνο να χάσουν βάρος και λίπος, αλλά και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται και αποδίδουν. Εκτός από το ότι βοηθούν τα άτομα να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους υγείας, πολλοί ισχυρίζονται ότι ένα πρόγραμμα διαλείπουσας νηστείας είναι πιο εύκολο να ακολουθηθεί από τις πιο παραδοσιακές δίαιτες.

νηστεία δίαιτα εικονίδιο

Προωθήστε την αυτο-επισκευή και την αναζωογόνηση.

νηστεία δίαιτα εικονίδιο

Μειώστε το περιττό σωματικό λίπος και διατηρήστε την άλιπη μάζα σώματος.

νηστεία δίαιτα εικονίδιο

Διατήρηση υγιούς συστολικής αρτηριακής πίεσης και μεταβολικής ισορροπίας.

νηστεία δίαιτα εικονίδιο

Αποκτήστε αποτελέσματα σε μόλις 5 ημέρες! Πάρτε 5 για καλύτερη υγεία.

Συνήθεις δίαιτες διαλείπουσας νηστείας

5:2 Δίαιτα

Ίσως η πιο δημοφιλής προσέγγιση διαλείπουσας νηστείας, αυτή η δίαιτα απαιτεί περιορισμό των ημερήσιων θερμίδων (500 μέγ. για τους άνδρες, 600 το πολύ για τις γυναίκες) 2 μη συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα. Για τις υπόλοιπες 5 ημέρες της εβδομάδας ενθαρρύνεται η κανονική, υγιεινή διατροφή.

16:8 Δίαιτα

Παρόμοια με τη δίαιτα Warrior, αυτή η διατροφική προσέγγιση περιορίζει επίσης τον αριθμό των ωρών που μπορείτε να τρώτε κάθε μέρα. Εδώ, ωστόσο, το άτομο έχει μεγαλύτερο παράθυρο φαγητού 8 ωρών την ημέρα, ενώ οι υπόλοιπες 16 ώρες απαιτούν πλήρη νηστεία. Έτσι, για παράδειγμα, εάν φάγατε δείπνο στις 8:00 μ.μ. δεν θα μπορούσατε να φάτε ξανά μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Δίαιτα πολεμιστή

Όπως και άλλοι δημοφιλείς τύποι προγραμμάτων διαλείπουσας νηστείας, η δίαιτα Πολεμιστή δίνει έμφαση στο πότε πρέπει να τρώτε. Σε αυτή την περίπτωση, τα άτομα θα νηστεύουν για 20 ώρες κάθε μέρα και θα έχουν μόνο ένα παράθυρο 4 ωρών κάθε βράδυ όπου μπορούν να καταναλώνουν ένα μεγάλο γεύμα που αποτελείται από υγιή λίπη, πρωτεΐνες και λαχανικά. Οι θερμίδες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας.

Τα οφέλη της νηστείας συνεχίζονται

Hot Tip για το TRE

Ενώ οι απαιτήσεις για αυτά τα προγράμματα διαλείπουσας νηστείας μπορεί να είναι εύκολο για κάποιους να ικανοποιηθούν, μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για πολλούς. Ένας τρόπος για να γεφυρώσετε το χάσμα μεταξύ των γευμάτων είναι να φάτε ένα Fast Bar®. Όχι μόνο βοηθά στην αντιστάθμιση του αισθήματος της πείνας με ένα νόστιμο σνακ, αλλά διατηρεί επίσης το σώμα σε κατάσταση νηστείας για βέλτιστα οφέλη για την υγεία.

Επισκεφθείτε το Fast Bar®

Μπορείτε να πετύχετε περισσότερα

Δυνατό & Αποτελεσματικό

Παρατεταμένα Γρήγορα πρόσθετα οφέλη

Πέρα από τη Διαλείπουσα Νηστεία

Παράγγειλε τώρα