Could You Live Longer and Healthier by Reducing Your Biological Age?

Θα μπορούσες να ζήσεις περισσότερο και πιο υγιής μειώνοντας τη βιολογική σου ηλικία;

Θα μπορούσες να ζήσεις περισσότερο και πιο υγιής μειώνοντας τη βιολογική σου ηλικία;

 Η σκληρή πραγματικότητα; Η γήρανση είναι αναπόφευκτη. Η ιδέα των ρυτίδων, της φθίνουσας ζωτικότητας και της αργής επιδείνωσης των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων είναι αρκετή για να προκαλέσει τη λαχτάρα για ένα σταμάτημα του ακατάπαυστου χρόνου.


Θα μπορούσε να υπάρξει μια μέση λύση; Μια πραγματικότητα όπου θα μπορούμε να γερνάμε, αλλά θα το κάνουμε με ένα σώμα που θα διατηρεί την υγεία και τη δύναμή του και θα είναι γεμάτο ζωή; Όπως αποδεικνύεται, θα μπορούσε.

Ποιο είναι λοιπόν το κλειδί για να προσθέσουμε περισσότερη ζωή στα χρόνια μας; Η σωστή διατροφή και η επιστημονική έρευνα. Για καλή μας τύχη, οι επιστήμονες της ομάδας ερευνητών του Dr. Valter Longo στο Ινστιτούτο Μακροζωίας του USC έχουν αφιερώσει τις μελέτες τους στην εδραίωση της πιο πρόσφατης μαζικής επιστημονικής ανακάλυψης που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη γήρανση, μεταμορφώνοντας ριζικά το μέλλον της ευεξίας μέσω της διατροφής. Η πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications υποδηλώνει τη δυνατότητα να μειώσετε πραγματικά το δείκτη της βιολογικής σας ηλικίας κατά 2,5 χρόνια μέσα σε μόλις τρεις μήνες. 

Το μυστικό είναι: η διατροφή που μιμείται τη νηστεία (FMD). Για την ακρίβεια, αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε αποκλειστικά το Prolon 5-Day της L-Nutra ως την FMD που δόθηκε στους συμμετέχοντες για να προσδιοριστεί η βελτίωση της βιολογικής τους ηλικίας. 

Στην τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18 έως 70 ετών που ακολούθησαν τρεις διαδοχικούς κύκλους του Prolon, ενός προγράμματος διατροφής ακριβείας που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις επιδράσεις της παρατεταμένης νηστείας. Η μελέτη χρησιμοποίησε μια βιολογική βαθμολογία ηλικίας, μια φαινοτυπική κλίμακα που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας με βάση εκτεταμένα δεδομένα NHANES, για τη μέτρηση βασικών μεταβολικών αλλαγών - και τα αποτελέσματα ήταν απλά αξιοσημείωτα, με τους συμμετέχοντες να εμφανίζουν μια μέση μείωση της βαθμολογίας βιολογικής ηλικίας τους κατά 2,5 έτη με την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου.

"Αυτά τα πρωτοποριακά ευρήματα αποτελούν άλλη μια απόδειξη της σημασίας του Prolon ως κύριας παρέμβασης για την υγιή μακροζωία", δήλωσε ο Dr. Joseph Antoun, Διευθύνων Σύμβουλος της L-Nutra. "Πιστεύουμε ότι το Prolon και τα άλλα FMDs που βρίσκονται στον προγραμματισμό μας μπορούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να συμβάλουν πιο αποτελεσματικά στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της διάρκειας ζωής σε σύγκριση με το σημερινό σύστημα περίθαλψης ασθενειών. Με πάνω από δύο δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης και 22 κλινικές δοκιμές από 18 πανεπιστημιακά ιατρικά ερευνητικά κέντρα, οι διατροφικές τεχνολογίες που μιμούνται τη νηστεία αναδεικνύονται ως παρεμβάσεις που αλλάζουν το πρότυπο στις αγορές "Διατροφή για μακροζωία" και "Τροφή ως φάρμακο"".  

Με βάση μια υγειονομική προσομοίωση, η μελέτη υπολόγισε επίσης τα οφέλη για την υγεία με βάση τα δυνητικά οφέλη από την παρακολούθηση του Prolon 3 φορές το χρόνο μεταξύ των ηλικιών 50-70 ετών. Η προσομοίωση προβλέπει ότι η τακτική χρήση του FMD θα μπορούσε να επηρεάσει τους παράγοντες κινδύνου για ορισμένες χρόνιες ασθένειες. Μεταξύ των ατόμων με αυξημένους παράγοντες κινδύνου για ασθένειες, οι προβλέψεις για την υγεία υποδηλώνουν μια πιθανή μείωση σε: 

  • Κίνδυνο διαβήτη 
  • Κίνδυνος εγκεφαλοαγγειακής νόσου 
  • Καρδιακός κίνδυνος 
  • Θνησιμότητα από κάθε αιτία 
  • Κίνδυνος καρκίνου 

 Στην L-Nutra, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την πρόοδο της επιστημονικής κατανόησης και των πρακτικών εφαρμογών της διατροφής για να ζούμε περισσότερο και πιο υγιεινά. Αυτό είναι το μέλλον της μακροζωίας, μένοντας πιστοί στην αποστολή μας να προωθήσουμε τον τομέα της τεχνολογίας της διατροφής για την υγεία. Όλοι θέλουμε να επιβραδύνουμε την ροή του χρόνου και να ξεδιαλύνουμε τα μυστικά της γήρανσης και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Δεν πρόκειται απλώς για την προσθήκη περισσότερων ψηφίων στη χρονολογική μας ηλικία- πρόκειται για ένα κοσμικό άλμα προς τα εμπρός στην κατανόηση της ανθρώπινης βιολογίας και της διατροφής ως φάρμακο, ενώ η υγειονομική περίθαλψη δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Όπως προβλήθηκε στα:  

   

Πηγή: Ιστοσελίδα L- Nutra